Gästbok

Gästbok

Om gästboken

Alla är välkomna att skriva något i gästboken det kan vara: Hälsnignar, eller vad som helst.

1. tryck där det står kommentar

2. Fyll i författare

3. Fyll i de konstiga tecknen

4 Fyll i hälsning eller annat

Har du tolkat tecknen fel får du nya tecken att tolka och fylla i.

Detta med att tolka sneda tecken etc är för att automatiska reklamletare inte skall gå in och toka till det.

Du kan också maila till sven.holmquist(snabel)telia.com byt (snabeln) till @ (för att slippa automatiska reklamletarprogram

eller samtal alt SMS till mobil +46704973173

Hemma i Sverige

allaPosted by Sven Holmquist Wed, October 31, 2012 08:18:56

Hej på er!

Efter lite strul så är vi nu hemflugna och har massor av eftersatta saker att göra. Segla ner vår andra segelbåt Hedda (Swan 36 S&S) från Stocksund till Järna båtklubb där den nu blivit upplyft. Att vi inte använt Hedda till kanal och medelhavsseglingen beror på att hon har ett större djupgående 2m. Vi hade hört att max djup för att komma till medelhavet är 1,8 m.Men det gällde kanaler och floder via frankrike. Via Donau tror jag att 2m djupgående fungerar med reservation för att det vissa perioder är för lite vatten i Donau. Pråmarna går 2,5 fullastade så normalt bör 2 m fungera.

19 oktober seglade vi i 25 till 29 graders värme med Johanna i Medelhavet. Nu i fredags 26/10 när vi seglade med Hedda i Sverige var det runt 0 grader blåste över 10 m/s och snöade så det var verkligen kontraser i upplevelse och väder. (Vi såg endast en till som seglade ) Det var korta väntetider för bro och slussöppningar.

PS

Av misstag så raderade jag alla 56 kommentarer i gästboken. Så nu börjar jag om och hoppas på att få hjälp med påfyllning av nya friska kommentarer.